Verwachtingsmanagement Introductieworkshop

De Introductieworkshop Verwachtingsmanagement is een workshop van 1 dagdeel die de vaardigheden van professionals in projecten versterkt. Leer beter anticiperen en omgaan met veranderingen.

Waar heb je verwachtingsmanagement voor nodig?

Werken in projecten is werken met mensen. Je kunt in een project ver komen met projectinstrumenten en –methodes. Het samenwerken met mensen vraagt andere vaardigheden. Dat is waar we ons in de workshop verwachtingsmanagement op richten: de soft skills vanuit het perspectief van de verwachtingen. Deze helpen je om projecten prettiger te laten verlopen en betere resultaten te bereiken.

Hoe kun je de verwachtingen van de verschillende spelers in een project goed leren kennen? Welke verwachtingen zijn het belangrijkst? En hoe zorg je ervoor dat je juist die verwachtingen inlost of zelfs overtreft? Wat doe je met tegengestelde belangen? Hoe ga je om met situaties waarin het anders loopt dan gedacht? Dat leer je in de training verwachtingsmanagement.

Resultaat

Na het volgen van de introductieworkshop verwachtingsmanagement hebben deelnemers een beeld van:

  • De basisbeginselen van verwachtingsmanagement
  • Ervaringen, inzichten en tips uit andere projecten
  • Wat werkt om verwachtingen nog beter te managen
  • Relatie tussen verwachtingen en projectinstrumenten.

Voor wie is de introductie Verwachtingsmanagement?

De workshop is gericht professionals die projectmatig werken en hun functioneren in projecten willen verbeteren. Zoals projectmanagers, communicatiemanagers, freelancers en projectmedewerkers.

Werkvorm Verwachtingsmanagement workshop

Het delen van kennis en ervaringen met andere deelnemers is een belangrijk onderdeel van de workshop. De onderwerpen die we behandelen in de workshop worden afgestemd op de wensen en de praktijk van de deelnemers. Er is ruimte voor praktijkcases en het oefenen van vaardigheden.

Praktisch

Data: 1 dagdeel, middag of avond (op afspraak)
Deelnemers: 8-14 deelnemers
Prijs: € 75 exclusief btw bij tenminste 8 deelnemers
Locatie: Omgeving Amsterdam of Rotterdam of incompany

De trainers

Ellen Wierda is een ervaren communicatietrainer en mediator en is betrokken bij projecten binnen de overheid, de zorg en de culturele sector.
Monique Fransen is een ervaren projectmanager van online projecten en coacht projectleiders.

In de ProjectLift combineren zij praktijkervaring en communicatieskills in een aantal “soft skills” trainingen en workshops, met als focus beter werken in projecten. De introductieworkshop maakt daar deel van uit. Voor wie meer verdieping wil is er ook  de tweedaagse training Verwachtingsmanagement.

Inschrijven

Neem contact met ons op

 


Zie ook

Tweedaagse training verwachtingsmanagement